Terug naar Restaurants
The Drydock Food Co. - Knysna

The Drydock Food Co.
Knysna Quays
Waterfront Drive
Knysna
Zuid-Afrika

Tel +27 (0)44 382 7310
Fax +27 (0)44 382 7309

 

Op onze eerste avond in Sedgefield, dat ligt ongeveer 20 km van Knysna, en is het dichtstbijzijnde plaatsje, zijn wij bij de Drydock gaan eten. Dit restaurant kenden we al van een eerdere vakantie naar Zuid Afrika en in mijn vakantie dagboek las ik terug: goed eten en goede service. En vooral dat laatste schijnt soms nogal moeilijk te zijn in Zuid Afrika. Op de autoradio hadden we namelijk een paar dagen eerder een praatprogramma beluisterd en het onderwerp in die aflevering was ‘customer service’ geweest. Ik zal niet uitweiden over het programma maar zal wel vertellen dat men zei dat mensen die in restaurants en hotels werkten de visitekaartjes van die bedrijven waren en dus ook moesten weten wat het inhoud om goede ‘customer service’ te geven.

Terug naar de Drydock, het is een vrij groot restaurant in het zogenaamde ‘waterfront’ gebied in Knysna. Gezien de populariteit van de V&A Waterfront in Kaapstad, noemen veel plaatsjes in Zuid Afrika een groepje winkels en restaurants aan de waterkant gebouwd al snel de ‘waterfront’. In het geval van Knysna doet het z’n naam best wel eer aan.

Het restaurant heeft een boven en een beneden, verbonden met een trap bij de ingang, wil je roken, dan eet je beneden, want boven is het rookvrije gedeelte. Dit kom je praktisch overal in Zuid Afrika tegen, ze willen dat er zo min mogelijk gerookt wordt en ik moet je eerlijk zeggen ik heb er niet veel mensen zien roken.

Naar het eten nu. De Drydock is zoals de naam al doet vermoeden een vis restaurant, vlees gerechten staan er ook op de kaart en ik ben ook nog een vegetarisch gerecht tegengekomen.

Wij gingen dus deze avond ook voor vis. Als voorafje ging vriendlief voor de Drydock mussel pan New Zealand mussels prepared with a delicious white wine and garlic sauce served with rice, (Drydock mossel pan, Nieuw Zeelandse mosselen klaargemaakt in een heerlijke witte wijn en knoflook saus, geserveerd met rijst). Ik ging voor de Cajun Calamari, grilled and spiced to your liking, served with ..…vergeten op te schrijven! Inktvis geroosterd met cajun kruiden, daarbij een fris sausje voor het eventuele bluswerk. Ik had in de vakantie al eerder inktvis gegeten en had toen die gefrituurde ringetjes gekregen, er werd uitdrukkelijk bijgezegd dat dit de grotere stukken waren, want die ringetjes daar vind ik niet zo veel aan, ja het laagje wat eromheen zit is lekker maar van de vis proef je amper iets. Deze inktvis was lekker.

Als hoofdgerecht ging vriendlief voor de east coast sole freshly caught in the waters of Mossel Bay, grilled golden brown, served with a fennel & shrimp sauce (een verse tong uit de waters van Mosselbaai, goudbruin gegrild en geserveerd met een venkel en garnalen sausje). Ik ging voor de kingklip fillet Louisiana, fillet of freshly line-caught kingklip rubbed with a blend of cajun spices and lightly grilled in olive oil (…..vis ingewreven met cajun kruiden en licht gegrild in olijf olie. Ik ben verzot op die kingklip en deze was ook heel erg lekker!  

Bij zowel voor als hoofdgerecht dronken wij een witte wijn een Thelema Chardonnay 2000 uit Stellenbosch. De wijn was in verhouding met het eten prijzig, niet voor Nederlandse begrippen maar wel als je naar de totale rekening kijkt. De wijn koste ZAR 125,= Met de op dat moment geldende koers is dat Nlg 37,=

Terwijl ik een nagerechtje nuttigde dat naar de sprekende naam ‘tipsy tart’ luisterde genoot vriendlief van een kopje koffie. Deze tipsy tart las ik later in een van de gekochte kookboeken is een chocolade taart met brandy, heel erg lekker.

Het totaal van de rekening bedroeg inclusief tip ZAR 330,= dat is NLG 96,06. Daar kan je nog eens voor uit eten gaan! En dan moet je weten dat je dit tot een van de duurdere restaurants in Knysna mag rekenen.

Aan het einde van ons verblijf in Sedgefield 4 nachten later hebben we hier weer gegeten, ook toen was het eten weer prima. Vriendlief is toen voor de struisvogel als voor- en hoofdgerecht gegaan en ik heb toen weer van de vis genoten. Als hoofdgerecht wil ik nog even melden dat ik toen een Malay spiced fishcurry heb gegeten, nou ik kan je zeggen die zat goed vol met vis en was verrukkelijk. Toen waren wij ZAR 320,= kwijt, NLG 91,21.

(Bezocht 10/09/2001 en 14/09/2001; nogmaals bezocht medio november 2004) 

Bovenstaande recensie is al eerder op SmulWeb geplaatst.

Terug naar Eten & Drinken

 


© Foto's: Hildo Krook & Francisca den Otter 
© Teksten: Francisca den Otter & South African Tourism
© Plaatjes: Graphics by Irene