Terug naar recepten index

Gele rijst met rozijnen
(bekend Kaap-Maleis gerecht, Zuid Afrika)

Gele rijst met rozijnen

IngrediŽnten: 
500 ml (2 kopjes) rijst - 2 stukjes pijpkaneel - 3 kardemompitten - Ĺ theelepel koenjit/kurkuma - 1 liter (4 kopjes) water - zout naar smaak - 250 ml (1 kopje) rozijnen

Bereiding: 
Plaats de rijst, de pijpkaneel, de kardemompitten, de koenjit, het water en eventueel het zout in een pan. Verhit tot het kookpunt. Verminder de hittegraad en kook totdat de rijst zacht is en de korrels los zijn. Giet dan eventueel het overtollige water af en voeg de rozijnen toe. Laat op een zacht vuurtje staan totdat de rozijnen verwarmd zijn.

Serveertip: Lekker bij bobotie.  

Terug naar recepten index of terug naar Eten & Drinken
                                                                                                                 

 


© Foto's: Hildo Krook & Francisca den Otter 
© Teksten: Francisca den Otter & South African Tourism
© Plaatjes: Graphics by Irene