Eten & Drinken

Voor recepten klik hier en voor restaurants hier.

Het zal je niet verbazen dat Zuid-Afrika's culinaire tradities uit vele landen, culturen en tradities stammen, omdat het land, aan de zeeroute rond de Kaap, halfweg lag tussen de Oost en de West, en zo de smeltkroes werd van veel verschillende culinaire tradities.

Golven immigranten van overzee hebben gezorgd voor een uitgebreide keuze aan internationale keukens - Engels (waaronder 'fish and chips'!), Europees, Grieks, Duits, Portugees, Spaans, Hongaars, Maleis, Indiaas en Chinees

 

Maar Zuid-Afrika heeft ook een uitgebreide keuze aan gerechten "van eigen bodem", goed vertegenwoordigd in restaurants in het hele land.
Een voorbeeld is de Kaaps-Hollandse keuken, die zijn oorsprong vind in het Kaapstad van de zeventiende eeuw en die zich naar het noorden verspreidde toen de Boeren wegtrokken van de Kaap.

Het is een unieke mix van Europese boerenkost gekruid met kruiden en specerijen uit de Oost, oorspronkelijk naar Zuid-Afrika gebracht door arbeiders uit Nederlands Oost-IndiŽ

Voor restaurants tips klik hier, voor Zuid-Afrikaanse recepten hier!

 


© Foto's: Hildo Krook & Francisca den Otter 
© Teksten: Francisca den Otter & South African Tourism
© Plaatjes: Graphics by Irene